Vprašanje - stojnice

Pozdravljeni!

Večkrat sem zasledila, da so ob raznih dogodkih- prireditvah stojnice. Zanima me kdo odloča o udeležbi na njih? Sama imam urejeno vso dokumentacijo za izdelovanje in prodajo belokranjskih vezenin, pa nikoli nisem bila vabljena. Na Jurjevanje in Vinsko vigred sem. Gledala sem slike iz nedavne prireditve pri cerkvi in sem  se malo zamislila glede promocije svojih izdelkov.
Hvala za odgovor in vse dobro v prihajajočem letu.
v Drugo 08 Dec 2016

Odgovor občinske uprave:

V okviru projekta Management mestnih središč – MMS organizira Občina Črnomelj letno tri prireditve. Prireditve so namenjene oživljanju starega mestnega jedra in v duhu MMS promociji podjetnikov (zlasti trgovcev in gostincev) in drugih subjektov s sedežem v mestnem  jedru, ki jih tudi vključujemo v organizacijske aktivnosti z željo, da se kar najbolj približamo njihovim potrebam s ciljem, da se v prihodnje organizirajo v samostojni zavod za trajnostni razvoj mestnega jedra in prevzamejo tako iniciativo kot organizacijo in izvedbo dogodkov vezanih na MMS. Glede na to, da so prvi koraki vedno težki, saj nekateri  še niso spoznali prednosti takšnega pristopa, sodelujejo v izvedbi dogodkov tudi drugi akterji, ki nimajo sedeža v mestnem jedru. Prednost dajemo javnim zavodom in društvom, po potrebi pa povabimo tudi naključne ostale zainteresirane.

Prireditev »Ta veseli dan kulture – zabavaj se v mestu«, ki smo jo organizirali v soboto 3.12.2016, je imela tudi dopoldansko in popoldansko Praznično tržnico. Dopoldanska je potekala skladno z uveljavljenim Tržnim redom tržnice v Črnomlju in je bila kot taka odprta za vse zainteresirane ponudnike brez omejitev, kot je to običajno vsako soboto. Popoldanska pa je, zaradi velikosti prireditvenega prostora, bila omejena na petnajst stojnic. Prednost je imelo pet trgovcev iz mestnega jedra, dva javna zavoda in tri društva, preostale stojnice pa so zasedli naključni zainteresirani ponudniki.

Vaše vprašanje sprejemamo kot  dobronamerno kritiko. V prihodnje bomo zato v mesečniku Belokranjec objavili javni poziv in v skladu s pogoji javnega poziva izbrali zainteresirane prodajalce na stojnicah.

Občinska uprava

21 Dec 2016
...