Cesta do Kolodvorske 44 in okolice

Pozdravljeni. Pred približno dvema letoma sem vprašal, če je v načrtu izgradnja ceste oziroma poti, do hiš na Kolodvorski cesti 44 in okolice, vendar takrat ni bilo v proračunu, kolikor sem razumel. Zanima me, če je mogoče kaj novega v zvezi s tem.

Poleg vseh problemov, ki izvirajo iz tega, da z avtomobilom ne moreš do hiše, je postal pred časom tudi problem parkiranja, saj redarji vneto pišejo kazni, če parkiramo na najbližjem parkirišču nasproti hiš. Sicer je gospa županja dovolila eden avtomobil na gospodinjstvo/hišo, vendar se je že zgodilo, da nam je prišel kdo na obisk in dobil kazen. Torej ga je obisk do prijatelja stal 20 €, če je plačal v enem tednu. Stvar meji že na komično!

Da ne omenjam tega, da malokdo danes ima samo eden avtomobil pri hiši, torej za ostale se znajdi in parkiraj kjerkoli.

Vse to bi se rešilo z izgradnjo ceste in smo že toliko frustrirani, da če je potrebno bomo sami zagrabili za lopate in pomagali pri izgradnji ali pa enostavno kontaktirali vse medije, ki bodo pripravljeni poslušati.

Zahvaljujem se za odgovor in vas lepo pozdravljam.
v Promet 18 Jan 2017

Odgovor občinske uprave:

Že pred več leti smo pričeli aktivnosti za ureditev dostopne ceste do stanovanjskih objektov na Kolodvorski cesti 42a, 44 in 46 ter ostalih zazidljivih zemljišč v okolici, ki nimajo javne dostopne ceste.

Žal do danes nismo uspeli rešiti vseh lastniških razmerij, da bi lahko šli v projektiranje in pridobitev gradbenega dovoljenja za poseg v prostor. Že konec lanskega leta smo ponovno vzpostavili stik z lastnico zemljišča, brez katerega ureditev javne poti ni mogoča. V kolikor bomo pridobili pravico graditi za dostopno pot, bomo glede na proračunske možnosti v naslednjih letih zagotovili projektiranje in izgradnjo.

Žal ne moremo kar tako pričeti z izgradnjo ceste. Časi, ko je bilo to mogoče navkljub neurejenemu lastništvu, so že več desetletij mimo.

Občinska uprava

20 Jan 2017
...