Prešernova ulica II.

Spoštovani,

Stanovalce Prešernove ulice zanima kaj se dogaja. Prekopavanjem ulice po 17. mesecih še kar ni videti konca. Saj razumemo obsežnost del in zahtevnost, toda počasi nam situacija preseda.

Poleg tega mogoče še eno opozorilo investitorju. Kvaliteta izvedbe del je vprašljiva, saj se jašek v delu, kjer je že asfaltiran, na križišču Čardak in Prešernove že pogreza, asfalt okoli jaška pa že poka in to v pol leta po izvedbi?

Lep pozdrav
v Promet 22 Maj 2015

Odgovor občinske uprave:

Izvajalec del na rekonstrukciji Prešernove ulice in dela ulice Čardak nam zagotavlja, da bodo vsa dela na gradbišču končana v pogodbenem roku, ki se izteče 30. junija 2015.

V okviru rekonstrukcije ulice se je obnovilo kanalizacijo in vodovod, na novo pa se gradi meteorna kanalizacija, javna razsvetljava, optično omrežje in pločnike, kar zahteva več usklajevanja, časa in potrpežljivosti.

Pokanje asfalta je posledica posedanja jaška za telekomunikacijske vode, ki jih občina ne financira. Izvajalec teh del bo pokrov jaška zamenjal z novim, ko bo beton dosegel potrebno trdnost, vsekakor pa do zadnjega asfaltiranja v ulici. Ponovno prosimo za še dober mesec potrpljenja.

Občinska uprava

27 Maj 2015
...