Pot do Kolodvorske ceste 44 in okolice

Hiša na Kolodvorski cesti 44 in 3 hiše okoli nje, nimajo dostopa z avtomobilom. Slišal sem informacijo, da je bila pot načrtovana davnega leta 1993 in takrat naj bi bila zemlja predvidena za omenjeno pot, prepisana na občino za izgradnjo, vendar se je tukaj ustavilo. Naj bi bila pot narejena, če sem prav slišal po zgornji strani, do Ulice Sadež.

Menim, da ni potrebno povedati kako neprijetno je, da ne moreš do lastne hiše z avtomobilom, da ne omenjam težav pri oskrbovanju z kurjavo. Moje vprašanje je, če ste o tej situaciji sploh seznanjeni in če je kakšen načrt za rešitev tega? Z svoje strani lahko zatrdim, da bi odstopili kakršenkoli del zemlje, če je problem v tem.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
v Promet 14 Jun 2015

Odgovor občinske uprave:

Zadeve pred vašim pismom nisem poznala. Iz razpoložljive dokumentacije je razvidno, da sta se v pogodbu bodoča lastnika zavezala del parcele, kjer je predvidena pot, prodati občini po isti ceni kot sta jo kupila, in sicer takrat, ko bo občina to zahtevala. Te zahteve s strani občine doslej, kolikor mi je poznano, še ni bilo.

Za leto 2015 in 2016 zadeva v sprejetih proračunih ni predvidena. V naslednjem obdobju pa je realizacija v prvi vrsti odvisna od tega, ali bodo vsi lastniki zemljišč odstopili zemljišče in od razpoložljivih sredstev v proračunu za prometno infrastrukturo.

Županja Mojca Čemas Stjepanovič

03 Jul 2015
...